Monday, 22 December 2008

HOLIDAY...!!!

Assalamualaikum...w.b.t...
Masanya telah tiba...we go for holiday..yeahhh!!!!...we which is ayah, ibu, abg, abangah, me, kak ct, makteh, icam, apis, pijal and aishah...11 person will enjoy at GENTING HIGHLAND...can't wait laaa...we go for 3days and 1night...



Actually we already plan dis holiday and booked the hotel about 3 months a go...only dis time and dis moment everyone had a free time to being together...the hotel that we booked is FIRST WORLD HOTEL...


So we hope that we can enjoy the best moments together and can spend time with best xtvt...so, genting highlands here we come...!!!!


me will upload more pics after me come back from the holiday...

c ya!



Tuesday, 16 December 2008

FILEM KITA...!!!!

Assalamualaikum...w.b.t...
Da 2 ari internet@streamyx kat umah ni wat prob...ttbe mlm ni ok la plak...so, sempat gak nak update new post...actually da x sabar nak naik ke puncak genting on 22dec until 24dec...tp biasenye klo kite counting mst terase sgt lambat mse berlalu...so, kite let go jela...insyaAllah...masenye akan tibe...hanya mampu tuk bercuti ke puncak genting je...da dekat 3bulan booked hotel..tp ader myfwen g UK tu bercuti...mereka kategori insan2 yg berkemampuan...hehe...MARINA..enjoy your holiday k...send my regards to your whole family...selamat kembali ke MALAYSIA...jgn x jumpa plak flight ke M'sia nnt...jokes!!!

Actually nak share psl filem-filem melayu kita..dulu sy slalu g tgk muvi kat cinema...tp lps tu makin slow xtvt tu...tp lps Hari Raya Aidilfitri aritu, xtvt ni t'teruskan semula...byk filem2 yang da ditayangkan kat pawagam or bakal ditayangkan...ada yang saya da sempat tgk..ada yg x berkesempatan lg or x berkesempatan langsung...hehe...

Senario The Movie:Episode 1 : 3.0 star

Kami The Movie : 3.5 star

Selamat Pagi Cinta : 3.0 star

Antoo Fighter : ???

Los dan Faun : 4 star

Cicakman 2 Planet Hitam : ???

Histeria : ???

Brainscan : ???

Syurga Cinta : ???

PapaDom : ???


P/S : ??? - belum tgk lg...akan di update later...


Yang sgt2 sy pasti, sy akan tgk semua filem2 yang diarahkan oleh Afdlin Shauki...Afdlin is the best...x penah kering idea2 yang best, kelakar, pecah perut, dan mcm2 lg...
keep it up Abg Afdlin...hehe...
Seorg lg pengarah yang mmg saya sgt menyukai karyanya ialah YASMIN AHMAD... x sabar nak tgk MUALAF...harap sgt x menghampakan...SEPET, GUBRA sume sy tgk...cayalah K.MIN...
dan filem2 yg laen pula klo berkesempatan akan g tgk jgk...semoga pengarah2 filem tempatan kita akan lebih menghasilkan karya yang lebih bermutu dan berkualiti serta menepati cita rasa peminat filem tempatan...

c ya!

Sunday, 14 December 2008

MY COLLECTION...!!!

Assalamualaikum...w.b.t...
x tau la nak share psl ape g...xder xtvt t'baru...skgni just dok umah je...name pun penganggur...hahaha...oh yeee....nak share sesuatu...baru t'ingat...
acctually, sy ni ader collection...x la byk sgt...tp ader la fav tuk kumpul sesuatu...tp skgni cam da slow sket sbb da byk sgt...xtau da nak wat ape klo da byk2 tu...huhu...nak tau x ape yg sy ske kumpul??? ni la dia....

*bear bear...*


*nak tunjuk gak bunga yg t'gntung tu*


Bear bear tu ader yg ayah bagi...kawan bg...dan yang paling latest bear bear katak tu...
katak bear tu abg2 sy bg sempena konvokesyen sy aritu...bunga yg t'gntung tu ibu and ayah yg bg...bunga tu da kering...tu sbb gntung t'balik...xtau smpai bile nak gntung n simpan bunge tu...agak2 da teruk sgt keadaan bunga tu kot...hehehe...
tu jela nak share...klo ader benda bru nak share, nnt sy post lg eyhh...

c ya!

LOS DAN FAUN...!

Assalamualaikum...w.b.t...
10dec-12dec aritu saje je bwk adik spupu tu dtg umah and bwk dia jenjln kat semban ni...
aritu lps kenduri kahwin Kak Ngah Ayu tu mmg da rncg nk soh dia stay 2 atau 3 ari tp malangnya dia demam campak..so,cancel la plan nak bwk dia g tgk BOLT...
so aritu lps Raya Haji ajak la dia lg skali...ari rabu tu g la amek dia kat kg...
Ari Kamis baru la bwk dia g JJ...dia pun jarang g JJ...da janji nak bwk g tgk wyg...mule2 nak bwk tgk cter Cicakman 2 tp dia x nak...dia nak tgk LOS dan FAUN...ikutkan jela...

*Nama saya Eva Puteri Natasya*


*Ini saya..hehe*


Lps g tgk wyg tu, pewut pun da lapar...so ktorg g la KFC...klo kat KFC ni mkn ayam jela yang best...so, Eva pun nak ayam...td da byk mkn popcorn...beli yg large tp dia abeskan sorg2...huhu...skg nk mkn ayam plak...last2,x abes pun ayam tu...tapau bwk blik umah...
Mase nak g KFC tu lalu kat stage JJ tu...ader la jualan sempena Christmas...so,lps mkn tu ktorg g la sggah jap tgk2 ape yg ader kat situ...nak tau ktorg bli ape...???ktorg bli....

*balloon...*

xder keje kan???itu yang ktrog bli...yela da xder nak bli ape,ktorg bli la balloon tu...
Buah tgn blik umah...hahaha...lps tu nmpk la pokok christmas yg dorg da hias...chantekkk gk la...so ape lg...ktorg span la 1,2 gmbr kat situ...

*chanteekkk background..hehehe...*


*kat blkg tu la ktorg bli balloon...*


*kami bersama*

lps da bli balloon...da b'gmbr sume tu...ktorg pun nak blik da...
dok dlm JJ tu xtau ape jd kat luar tu...bile kuar je tgk ujan lebaattt...huhu...
ok...next post sy cter lagi klo ader yg best la...
wassalam...

c ya!


Tuesday, 9 December 2008

BOLT + MBO CINEMA@TERMINAL 2,SEREMBAN...

Assalamualaikum..w.b.t... ermmmm...
just nak share pasal g tgk muvi kat cinema yang baru bkk kat Terminal 2, seremban...
I presents to u olls...

MBO Cineplex...


BOLT 3D...


BOLT 3D ...best sgt cter ni...mmg gelak dari awal smpai abes...lg best sbb popcorn kat MBO sgt sedap...xtau nak ckp cmne dia pny sedap tu tp mmg sedap la...nak wat summary sket pasal MBO Cineplex ni...

*kerusi kat MBO laen dr cinema laen...
*bilik2 tu kecik dr tmpt laen...privacy...

*bilik kecik mst la skrin pun ikot saiz bilik...tp puas ati...

*environment MBO chanteekkk...

*tiket harga cam biase je...

*jgn lupe bli set popcorn dia eyh...sure best...



tu je la nak share wat mase ni...yg lom tgk BOLT, g la tgk...x rugi tau...nextime nak g tgk muvi laen plak...sokong filem tempatan...tp x salah tgk filem luar klo best...duit sendiri kan...hehe...

c ya!

Wednesday, 3 December 2008

SELAMAT PENGANTIN BARU!!!

Assalamualaikum...w.b.t...cuti sekolah=majlis perkahwinan...hehehe...biase la tu kan....bile g nak wat mjlis kawen klo bkn time cuti sek..klo x,agak kurg la jemputan yg dtg...sebenarnya xder idea nak story psl ape...tp memandangkan weekend yg bru lps ni kakak spupu sy kawen..kakak spupu sy tu dikenali dengan Kakngah Ayu..so nk share sket la pasal mjlis kawen tu dengan bertemakan wane pink+purple...bju pun chantek...kakngah pun chantek...tgk jela gmbr eyhh...mls nak type la...gmbr pun x byk sgt...sekadar nak share sket2 je...hehe....


" pelamin yg ringkas tp chantekkk "


" hantaran dr pihak perempuan-serba pink "


" meja santapan pengantin-my daddy yg buat "


" kami bergambar-x cukup lg ni..klo sume ader,penuh ni "


SELAMAT PENGANTIN BARU
KAKNGAH AYU@FARA & ABG NAIM
SEMOGA BERBAHAGIA HINGGA AKHIR HAYAT
DOA SELURUH KELUARGA BESAR KITA SENTIASA MENGIRINGIMU

c ya!

CONVOCATION!!!!!!!!!

Assalamualaikum w.b.t...agak lmbt plak nak create new post...amek mase tuk pikir and get new topic...hehehe...now i like to share with u ols my convocation day...really enjoy dat day...superb..fun..happy..proud to be my self..actually no words can describe about my feeling on my special day...everything is SUPERB!!!!

My convocation is on 23rd nov 2008(in memory)and of coz in UiTM Shah Alam...too many people comes along together to celebrate the special day of their special one...mmg sgt rmai la...t'utama klo dpt sidang petang...ouch! but everything under control..hehe...dpt jmp fwens...takes some pics...

" time penyusunan graduan, b4 perarakan masuk "


Convocation...convo ceremony full with adat...start with perarakan msuk para graduan...perarakan masuk ketua2 jabatan and dekan2...and perarakan masuk pro-chansellor...semua perarakan diiringi dgn tiupan ape tah...cam semboyan ke ape ke..xtau plak..yg wat bgga tu sbb sume pandang time perarakan masuk tu...red carpet lg n sume smart ngn jubah and mortar board msing2...cayalah korg!!!

" wif my beloved parents "


" it's me "


" wif my 1st bro "


" wif my 2nd bro "


Bila da msuk dewan sume and istiadat bermula...nak tggu turn tu la yg sgt letih tu...ngntuk pun ader...bygkan nk tggu my turn yg ke 729???klo ader bantal sume sure tdo nyenyak tu...sibaek selepas satu-satu bahagian tu aderhiburan...ok la jgk...sore dorg pun cam best je..bile da smpi turn tu berdebar la plak...everyone nak wat terbaek...nak gmbr jd cntek...so kne wat btol..wat setiap step yg dorg da explain time raptai tu...so,mmg gmbr jd chantek..hehehe...

" tq Tan Sri "


Bangga je tgk kawan2 naek pentas amek diploma masing2...segala penat lelah dorg study terbalas dgn certificate yg dorg dpt..lebih2 lagi dorg yg menjadi 'BEST STUDENT AND ANC STUDENTS FOR DIIA 05-08' COMES FROM UITM JOHOR...x bangga ke???wlupun me bkn salah sorg...hahaha...lebih tersentap hati bile dorg tayangkn gmbr2 istiadat sebelum-sebelum ni...ader gmbr parents nangis sume tu...sebak gak la...pstu nyanyi lagu 'Negaraku' and 'UiTM Dihatiku'...meremang gak tengkuk ni...semangat btol msing2...!!!

" Click 5! "


So, congrats to ol my DIIA UiTM Johor 05-08 fwens yg convo together aritu...and also to ol my fwen from other courses...goodluck in ur future undertaking and goodluck for ur degree...SEE U NEXT TIME...INSYA ALLAH...'FOREVER FRIENDS!!!'....

" THANK YOU UITM! "

c ya!

Monday, 24 November 2008

NASIHAT IMAM SYAFIE - MENCARI SAHABAT

Assalamualaikum..w.b.t... Today I just want to share with u ol something that I get from my friend... So, if u ol want to find new friends, this can help u to get a good friends...

NASIHAT IMAM SYAFIE - MENCARI SAHABAT

PERSAHABATAN tulen memang sukar dicari.
Hanya mereka yang benar-benar bersahabat
dengan hati tulus dan ikhlas
dapat mencari erti
persahabatan tulen.
Aku mencintai sahabatku
dengan segenap jiwa ragaku,
seakan-akan aku mencintai sanak saudaraku.
Sahabat yang baik adalah
yang sering sejalan denganku
dan yang menjaga nama baikku

ketika aku hidup atau selepas aku mati.
Aku selalu berharap mendapatkan sahabat sejati
yang tidak luntur baik
dalam keadaan suka
atau duka.
Jika itu aku dapatkan,

aku berjanji akan selalu setia padanya.
Kuhulurkan tangan kepada sahabatku
Untuk berkenalan
Kerana aku akan berasa senang.
Semakin ramai aku peroleh sahabat,
Aku semakin percaya diri.
Belum pernah kutemukan di dunia ini
Seorang sahabat yang setia
dalam duka.
Pada hal, hidupku sentiasa berputar-putar
antara suka dan duka.

Jika suka melanda, aku sering bertanya:
“Siapakah yang sudi menjadi sahabatku?”

Pada waktu aku senang,
sudah biasa ramai yang akan iri hati,

namun bila giliran aku susah
mereka pun bertepuk tangan.

Aku dapat bergaul secara bebas
dengan orang lain
ketika nasibku sedang baik.
Namun, ketika musibah menimpaku,
kudapati mereka tidak ubahnya roda zaman
yang
tidak mahu bersahabat dengan keadaan.
Jika aku menjauhkan diri daripada mereka,
mereka mencemuh dan jika aku sakit,
tidak seorang pun yang menjengukku.
Jika hidupku berlumur kebahagiaan,
banyak orang iri hati,

jika hidupku berselimut derita

mereka bersorak sorai.

Apabila tidak ketemu sahabat yang takwa,
lebih baik aku hidup menyendiri
daripada aku harus bergaul dengan orang jahat.
Tenanglah engkau
dalam menghadapi perjalanan zaman ini.
Bersikap seperti seorang paderi
dalam menghadapi manusia.
Cucilah kedua-dua tanganmu
dari zaman itu
dan daripada manusianya.
Peliharalah cintamu terhadap mereka.
Maka,kelak kamu akan memperoleh kebaikannya.
Cari la sahabat yang terbaik untuk dirimu

dan jadilah sahabat yang terbaik untuk sahabatmu
Bersama-sama menjaga persahabatan

Bersahabat bukan hanya untuk seketika
malah bersahabatlah untuk selamanya...



c ya next post!!!

Saturday, 22 November 2008

SELAMAT PAGI CINTA!!!

Assalamualaikum..w.b.t...what's up???greatttt.....
Semalam 20hb nov sy and my buddy, Liza went to ronggeng(dlm bhsa ktorg yg b'mksd lepak2+jln2)..hahaah...Actually ktorg g T1(terminal 1) tanpa tujuan sbnrnya...ktorg just jln2 smbil usha2 bju, beg, make up and kasut...usha je blinyer x la...xdo duit maaa...hahaha...pastu ktorg g mkn2 kat KFC...xder da mknn laen nak mkn klo kat T1 tu...layannnn...
Pastu kn ktorg da puas jln2 tu, ktorg pun nak grk la g JJ S2...On my way to car park(nearest with Courts+PTPL), ujan la plak...mula2 tu ktorg redah je...x la lebat sgt...sibaek da ader terowong...hurmmm...berguna gak terowong tu ek...tp bila ktorg kuar je dr terowong tu, masya Allah...ujan makin lebat la plak...x kan nak dok dlm terowong tu lelame kan...sudahny ktorg redah gak smbil berlari-lari anak...keta park jauhla plak kan...akhirnya smpai gk kat keta..abes basah...sejuk...kne lak ngn air cond...tabah jela menempuhi dugaan...da selesai meredah ujan dan selamat masuk dlm keta,ktorg pun grk la g JJ...jom tgk wyg!!!!

Smpai je kat JJ trus g bli tiket wyg kat TGV...ktorg nak tgk muvi bru...Selamat Pagi Cinta...I like Amani+Fazura+Que... igt nak tgk la show kul 4.30ptg...tp sempat g nak join show kul 2.30ptg...so,ktorg amek je la tiket show kul 2.30ptg...msuk2 je dlm wyg tu lampu msih terang g...sempat gk amek gmbr..tp kat Liza..x sempat nak bluetooth g...nnt la sy upload gmbr...

As a conclusion, Selamat Pagi Cinta(SPC) adalah muvi yg ringan...susunan citer x menarik sgt...isi da ader tp mcm x bape best sbb perjalanan cter tu mcm x smooth je...olahan kurg menjadi...tp klo olah blik, wat post mortem and tgk kesilapan2 sume tu mst cter ni akan jd best...kire wat mase ni cter ni x sebagus Cinta and Sepi...tp still touching gak la(bg mereka yg punya perasaan sentimental..wahahaha)...Yang paling2 nak komen ialah berkenaan dgn ending cter ni mcm sgt2 x best...klo sy la kan, sy stuju dgn nak mengaitkan Julia(Fazura) dan Azam(Que) kat ending tu wlupun hakikatnya dr awal cter mmg Julia and Azam xder kaitan lgsg...Tp jgn la stop smpai mcm tu skali..sgt2 tergantung ending dia...kot nak buat SPC 2 pon jgn la jd cmtu at the end of the muvi...sedey la ending dia cmtu...x bg kesan lgsg kat penonton...hurmmm...tp boleh improve lg ni...keep up the good work, Yana!(pengarah muvi SPC)...

After that we all g jln2 lg tgk2 bju, beg, kasut..td kat T1 and now kat JJ..huhu...name pon perempuan...sifat kami mmg dijadikan mcm ni...Tuhan Punya Kuasa...da lame jln2 tu ktorg pun decide nak balik..da sejuk sgt sbb kne ujan td...tp b4 blik, sejuk ke x sejuk kan wajib tuk beli McFlurry@McD...Klo dulu McFlurry Oreo, M&M, Mudpie, Berry...and now Move It Milo McFlurry promotion of Madagascar 2 Movie...huhu...best gak la...ader nuget milo dlm tu...tp klo bli nuget milo+serbuk milo+eskrem vanila tu sndri mst lg best...mst lg bertambah MOVE IT!!!

c ya next post!!!

Friday, 21 November 2008

GAMBAR L EPAK@KLCC

Assalamualaikum...w.b.t....jom tgk gmbr2 ni eyhh...xder la yg special sgt pun tp bg sy ader sentimental value kat situ...watch out..!!!

*with Faddy at KLCC foodcourt*


*Liza - K.Piah - Ayu*


*Yuyu wif Adah - sakan borak tu*



*Kami...*


*Berlatar belakang KLCC yg berdiri megah..skema la plak...*


*Konon-konon mcm street gurls la...yg adoooo...*



*Yg ni lg x phm...bajet ayu la kan...hahaha*


Tu je gmbr wat mase ni...jgn gelak tau tgk gmbr ktorg ni...
Orite...bertemu di laen post k...c ya!!!

RAPTAI KONVO & LEPAK@KLCC

Assalamualaikum w.b.t...hope u ol sehat sentiasa...sy pon sehat je skgni..dis is my 2nd post..arini xder cter yg best sgt..just dok kat umah..kemas umah, memasak and on9..huhu...tp igt nak share ngn u ol my raptai konvo pd 18hb nov aritu...@ UiTM Shah Alam...

So, sy nak story sket cter g Shah Alam...sy gerak g Shah Alam dlm kul 8.30 mlm 17hb nov tu…sy g sana ngn my buddy,Liza…Liza pun nak g amek jubah gak…So ktorg tdo umah akak Adah kat Apartment Bukit Pelangi…Canteekkk umah tu…Thx adah sbb kasi tumpang kat umah akk yee..lalala…So pagi selasa,18hb tu ktorg gerak g UiTM Shah Alam dlm kul 8.40pg selepas Kak Piah call byk kali asek tny “korg kat mane ni??”…hahaha…so dlm kul 9.00pg da smpai kat UiTM and trus la wat proses nak amek jubah…seperti biase jumpa ngn Kak Piah, Ayu, Nani and Yuyu…waaaaa riuh tau klo ktorg da berjumpa…Click 5! (sy, K.Piah, Ayu, Nani, Yuyu) + 1…heheheh…and ktorg g la amek jubah sesame and g kafeteria…lapar tau….x mkn ape2 pun sblm pegi tu..huhu…selepas da isi pewut dlm kul 10pg tu ktorg gerak g Dewan Sri Budiman tuk dgr la penerangan psl hari konvo tu nnt…ader la model2 x bertauliah tunjuk cara2 nak amek cjil tu nnt…agak best..klaka gak la..tp dlm mase yg same agak tkot n nervous…hrp kuat la smgt ni nnt…huhu..dlm kul 11.30pg ktorg pon da selesai raptai and setle sume2..sempat gk la melaram ngn jubah tu(gmbr lom amek kat Adah lg)..amek gmbr bersame…seterusnya ktorg pun grk la ke keta masing2 tuk konvoi g lepak@KLCC…lalalala...tp b4 tu kne anta Nani kat PKNS sbb dia lepak umah mber dia smpi ari konvo tu nnt..Nani x join ktorg tp da gnti ngn Faddy...huhu...nnt sy update gmbr yg ktorg amek time raptai tu...

Now nk share psl ktorg lepak2 kat KLCC and yg paling penting klo Click 5! da b’jumpa xtvt wajib ialah SNAP PICS!!!..haha...so ktorg lepak kat KLCC seramai 7org...x rmai sgt pon tp enjoy!!! Click 5!(tnpa kehadiran Nani) klo da jumpa mmg x sah klo x amek gmbr...kali ni wlupun Nani x der tp Adah, Faddy and my fwen, Liza join skali...ktorg just lepak2 kat KLCC Park...Amek gmbr..merayau kat sana..duduk2...borak...yg penting makan2..!! hahaha...makan??? acara wajib tu..lalalala...nnt sy share gmbr2 eyhh...next post rite..c ya!!!


Thursday, 20 November 2008

1st POST

Assalamualaikum..selamat semua...hope u ol in the good health, happy, in the good life and enjoys!!! Dis is my 1st post in my own blog (mE, mY SeLf aND i)...hope u ol like to read my post and my blog..actually da lama nak wat blog sendiri ni...tp x berkesempatan...so,tujuan utama wat blog ni tuk share ol my xtvts with my fwens and u ol..so,u ol can give a comment if u have any ideas, +ve critics and discuss something maybe...so maybe next post i share my other xtvt rite...c ya!!!